9028 Győr, Külső Veszprémi út 10-12. | info@crossfitarrabona.hu | +36 70 635 19 20 | +36 70 620 05 31

Kettlebell

Az SF a StrongFirst rövidítése, az SFG jelentése pedig StrongFirst Girya. A rendszer kifejlesztője és vezető Instruktora Pavel Tsatsouline. Pavel korábban az orosz speciális rendőri és katonai egységek erőnléti edzője volt. 1998 óta az Egyesült Államokban él, ahol az orosz tradicionális kettlebell-edzés alapján létrehozta az RKC, majd 2012-ben a StronFirst oktatási és instruktori programját. Első könyvét a kettlebell és a fizikai kondicionálás témakörében angol nyelven 2001-ben publikálta. Az 1970-es években számos speciális katonai egység a karatét választotta közelharci rendszerének.

A HardStyle rendszere ekkor született meg a Szpecnazon belül, és került bevezetésre később minden más egységnél is. A HardStyle elindulásakor a kettlebell-edzés nem volt új a Szovjetunióban, hiszen a korábbi cári Oroszországban közismert és elismert eszköz volt a testüket edzeni kívánók körében. Legyen a testét edzeni akaró átlagember, elit sportoló vagy különleges egységnél szolgáló katona, egy biztos, hogy a HardStyle rendszer a lehető legjobb alapot nyújtja a használójának. Miért? A közel 500 gyakorlat elegendő muníciót ad arra, hogy a felkészítést végző edző bármely sportág esetén a lehető legjobb gyakorlatot vesse be.

Természetesnek vesszük, hogy a minőségi mozgásra épített edzéseink elképesztően növelik az erőt és erő-állóképességet és az optimális testalkat eléréséhez vezetnek. A legfontosabb, hogy a StrongFirst alapelvekre épül, amelyek meghatározzák azt, ahogy kettlebellel vagy akár az eszköz nélkül mozgunk. Edzésmódszereink folyamatosan finomodnak köszönhetően az oktatóink különleges tudásának, akik eltérő sportági vagy rehabilitációs területről érkeznek. A StrongFirst nem egyszerűen kettlebellel való edzés, hanem egy összetartó közösség, ahol pontosan tudjuk, minden apró eredmény gyakorlást, munkát, kitartást és precíz kivitelezést igényel.
Crossfit Arrabona